FOTO, me, People, PHOTOGRAPHY, POETRY

Fria tillsammans

“Ja han är gift sedan 40 år tillbaka” hörde jag Jessica säga lite extra betonat medan hon berättade vidare om sin senaste hemliga kärlek. Betonat som om hon ville förvissa sig om att jag fortfarande lyssnade. Men jag lyssnade bara med halva örat. Tycker inte hennes karlhistorier är så intressanta.
Förresten så har ju min kärlek också varit gift i 40 år. Vi träffas inte så ofta nu för tiden. Han reser mycket och jobbar hårt. När han är borta brukar jag skämta om att jag får fritt. Fritt att göra som jag vill. Fritt att sova så länge jag vill. Fritt att hålla mattider när det passar mig. Fritt från hänsyn. Fri med mig själv. Fri att göra vad som faller mig in.
Jag reser också en del. Då har jag det fritt ända tills kärleken dyker upp för några dagar.
Ibland är vi tillsammans. Ibland är vi ensamma tillsammans.
Mest är jag tillsammans med friheten och samtidigt gift med kärleken sedan 40 år.

Fria tillsammans.

Sjunde meningen på sjunde sidan i sjunde tidningen på bordet.
"Ja han är gift sedan 40 år tillbaka."
bh_2011
Foto av barbarnet Mathilda Sandin
bh_love691115
Nygifta. Foto av Gerd Mellberg