Dagbok, FOTO, Haibun, HAIKU, Nature, PHOTOGRAPHY, Skrivpuff, Water

Attans så förargligt!


Skrivpuff: Vatten
.

Ja himmel! Nu har jag glömt att köpa vatten. Skulle ju gjort det ikväll. I morgon hinner jag inte. Måste ju packa, dammsuga och diska innan “shuttlebussen” kommer. I morgon bär det hem igen. Hem till Lund. Vill ju det ska vara fint här när jag kommer till nyårsafton. Hemma här – här i Budapest.

Snart hemma i Lund
nej aldrig är man borta
Budapest väntar.

Visst kan man dricka vattnet i kranen. Men jag köper ändå vatten. St Stefans. Det ska vara bäst läste jag någonstans. St. Stefan var den som enade alla stammarna till ett kungarike i Ungern. Han såg även till att Ungern blev kristnat. Sedan blev han helgon. Mycket är uppkallat efter denne man. Från vatten till största katedralen.

Vin har jag. Till och med sprutt att skåla in nya året med. Tänk snart är det 2015. Hå hå. Nya löften? Asch! Vill jag lova mig något gör jag det precis när jag vill. Just nu ska jag ge mig lov att ta lite gorgonzola och prova sprutten. Köpte ju två flaskor.

Oliv ost och vin
knallen träffar uppsluppet
fler oliver tack!

Jag har hela natten på mig. Brukar inte sova så mycket natten innan jag ska åka. Inte för rädsla bara för att jag vill njuta ut så länge jag kan. När man är i Budapest vill man inte åka härifrån.

Fast jag längtar efter barn och barnbarn. ♥

Ps. Attans så förargligt med vattnet!

vass_20140419_1

8 thoughts on “Attans så förargligt!

  1. Vilket härligt inlägg, trots vattnet. Problemet och samtidigt njutningen med två hem, och två fina haikus som bonus – som jag ju just i dag lärt mig skriva själv!

  2. Viken otroligt vacker bild och tänkvärd text. Måste vara underbart med två hem. Tror nästan att du ändå trivs bäst i Budapest 🙂

    Tusen tack Birgitta för dina rader hos mig. Blir ingen paus. Tycker att det är alltöfr roligt och utmanande med bilder och blogg. Mitt största bekymmer är maken som tycker jag ägnar för mycket tid framför datorn än tillsammans med honom. Ändå lever vi 24/7…

    Haikus ! Det måste jag testa !

    Finner ingen länkning för Torsdagens I Like 😉