FOTO, Lund, Nature, PHOTOGRAPHY, Photomania

I like #146

Tillbaka i Lund. Wow så grönt det är och luften känns så frisk. Gick en liten fotorunda och här är två bilder jag gillar.

birds_20140521_rakor Fågelslagsmålet har jag givit ett filter som jag tycker gjorde bilden mer spännande.

flower_20140521_up Jag lägger till ytterligare en bild.

statue_20140521_kraka Det är bronsstatyn Kraka (1951) av Gustaf Nordahl som syns bakom blommorna. Lite underifrånperspektiv.

11 thoughts on “I like #146

 1. Oj, ser ut som du fångat en nudist bland blommorna, klädsamt oskarp.
  Så läser jag texten och förstår att det är en staty. Nåja bättre lycka nästa gång…
  Fågelslagsmålet verkar spännande som fotoobjekt.
  Personligen tyckte jag ditt filter förstörde fågelbilden. Finns väl ingen anledning att göra fåglarna anonyma? Tycker nog inte det behövs ens när man fotograferar folk. Du äger ju rätten över din bild och vill du visa ett motiv, så kör. Ja utom om personen uttryckligen inte vill bli igenkänd på bild. Då skulle jag också blurra till personen eller helt strunta i det fotot.
  Fast det kan ju också göra att bilden ser målad ut, när man jobbar med vissa filter. Du gillar ju att leka med bilderna i efterbearbetningen. Många gånger gör det bilder skojig att se på, men just här är jag tveksam.
  Snyggt när du väljer en låg vinkel, rena grodperspektivet!

 2. Gillar sista bilden väldigt mycket. Så spännande med statyn där i bakgrunden som man först efter några ögonblick upptäcker. Då får bilden helt plötsligen en annan känsla. I like, verkligen!