Budapest, FOTO, PHOTOGRAPHY, STREET, Water

En ren duva

 

bird_20140210_duva  Den första bilden jag tog idag var på denna duvan som badade i en stor vattenpöl på vägen. Den verkade njuta av att bli ren och kanske fri från loppor och annat otyg. Den skvätte och burrade upp sig. Brydde sig inte att jag gick närmare.

Tisdagstema: Ren.

15 thoughts on “En ren duva

  1. Fin bild med fin spegling! Duvor älskar att bada och jag har ett antal bilder på en duva som badade länge och väl i en vattenpöl i Stockholm. Jag kunde också gå hur nära som helst. 🙂

  2. Duvan ser lite skeptisk ut till din närvaro, men verkar ändå inte vara rädd. Bra att även duvor tar ett bad då och då, de är ju inte den trevligaste fågeln direkt.

  3. Ett lyckat foto på pippifågeln som jag inte gillar särskilt mycket. På torget i Helsingfors brukar man få duvskit på sig när man går och handlar, likadant på torgen i Italien. Han ser ut att ha vakat några nätter så rödögd som han är…