Dagbok, me, Skrivpuff

Rötter

Skrivpuff: Flytta.

Jag har en låda. Den står framför mig nu. Lådan innehåller mina rötter. Flera hundra år utforskade. Min farmors mormors mor hette Annika Pålsdotter. Både Annikas farfars mor och farmors mor hette Martha. Den ena Gisesdotter och den andra Jönsdotter. De var födda på 1600-talet. Alltså min farmors mormors farfars farmor och mormor.
Min farmor hette Hilda Sofia Johansson Spjuf. Hon föddes 1884 i Vrångebo. Yngst i sin syskonskara och den enda som stannade kvar i Sverige medan syskonen emigrerade till Amerika. Min farmor fick sju söner och en dotter. Dottern dog knappt tre år gammal. Min farmor var en underbar människa.

Nu ska jag flytta lådan.

Min farmors farfar Petter Spjuff köpte sin bibel 1849 för 1 riksdaler. Den flyttar med.

4 thoughts on “Rötter