Budapest, BW, Dagbok, FOTO, PHOTOGRAPHY, svartvitt, Window

Skärpa och kontrast

Torsdagstema – I like.

Jag gillar att testa. Att göra egna inställningar på kameran. Idag har jag fokuserat på svartvita bilder med hög skärpa. Samt dels låg kontrast och dels hög kontrast. Tidigare har jag mestadels använt både hög skärpa och hög kontrast. Upptäckte att jag nästan gillar lågkontrastbilderna bättre vilket var helt nytt för mig.
Vilken bild gillar du bäst?

När jag tog bilden tänkte jag för temat “lufta” och fastnade för detta öppna fönster.

bw_20150407_window0
Motivet i naturlig färg.

bw_20150407_window1
Hög skärpa – låg kontrast.

bw_20150407_window2
Hög skärpa – hög kontrast.

9 thoughts on “Skärpa och kontrast

  1. Visst är det roligt att testa och du ger ju verkligen bra exempel här. Själv har jag nästan gett upp när det gäller s/v för det blir till slut ändå alltid bäst i färg. Men jag gillar sista bilden bäst. Väldigt snyggt 🙂 Hög skärpa – hög kontrast. Det ska jag absolut lägga på minnet inför framtida experiment 😉