Photomania, Skrivpuff

En flik av livet

Skrivpuff: Måla.

Det är märkligt detta med vad som dyker upp i huvudet spontant. Spännande också. “Måla” läser jag och genast dyker “Jag ska måla hela världen lilla mamma” upp i skallen. Jag beger mig till Youtube. Skriver in meningen och vips dyker Anita Hegerland upp. Nostalgi. Hur många år sedan var det egentligen, tänker jag. Många!

Vi lever i en märklig värld där svaren på våra frågor bara ligger ett klick bort.

Fast inte de stora frågorna förstås. De kräver lite mer ansträngning och tankearbete. Är vi lata kan vi alltid lyssna på andra som bearbetar frågorna. Till exempel Richard Dawkins som bedriver ett ofantligt upplysningsarbete i förnuftets anda. Han borde sannerligen få Nobelpris! Vet ingen annan vetenskapsman som bedriver vetenskapligt upplysningsarbete som han. Det skulle vara Lawrence Krauss i så fall. De kan dela på priset. Tänk vilka intressanta Nobelföreläsningar det skulle bli.

Nu har jag både målat ut mina tankar samt målat en bild över en flik av livet. En flik som jag gärna fördjupar mig i mer och mer.

fb_detblommar

5 thoughts on “En flik av livet