Dagbok, FOTO, PHOTOGRAPHY

Magnoliaknoppar

Söndagen den 8 februari 2015.

Denna helgen har jag slappat men haft besök. Idag sken solen så lockande att jag satte mig på balkongen en stund. Väl påpälsad. Underbart att känna solens värme på ansiktet. Under tiden lyssnade jag på en ljudbok.

Fattar inte varför jag inte tänkt på detta innan. Läsning av långa texter är fortfarande svårt efter “väggkraschen”. Jag somnar. Det kan förstås hända när jag lyssnar också. Men inte lika snabbt och inte på samma sätt. Jag hanterade omåttligt mycket text då … kroppen sade ifrån och har inte slutat protestera mot text. Skriva går bra men det blir mest kort och “ytflyt” nu för tiden.

Boken jag lånade handlar om Jesus och vad vi kan veta om hans liv. Har Jesus överhuvudtaget funnits? Jag tror ju det och vill helst se honom som en vanlig människa med en god livsfilosofi. Jag är humanist och inte religiös. Agnostiker, ateist …. Lyssnar mycket på Richard Dawkins nu för tiden. Jag tycker att religion är mer till skada för mänskligheten.

Tycker det är intressant och viktigt att formulera moraltänkande – fritt från religion. Debate – Morality & Science.

Allra viktigast är att skydda barn från religiös påverkan! Från föräldrar och från religiösa kulturer. Det är övergrepp på barn.

Magnoliaknoppar inger hopp.

buds_20150208_magnolia