Art, Budapest, FOTO, me, PHOTOGRAPHY, Photomania, svartvitt

Höjdare

Onsdagstema: Nå upp.

bazilika_20150113_art
Ibland är det svårt att Nå upp till vissa höjder!
I dessa tider när jag lyssnar mer och mer på Richard Dawkins än …. jag är inget för någon religion nu för tiden …. men jag gillar Jesus som betonar alla människors lika värde … jag ser Jesus hellre som en godhjärtad filosof med klok livsfilosofi.
Vad man tror på ser jag som privat och vad som helst är naturligtvis OK så länge det inte skadar eller pådyvlas en annan människa.
Kyrkor är intressant kulturhistoria – väl värt att fotograferas.
Detta är framsidan över porten på katedralen i Budapest – St Stephen Bazilica.

10 thoughts on “Höjdare

  1. Kyrkor är riktigt spännande att besöka, all historia och den gamla miljön, det är verkligen en plats för oss fotografer att gå loss på. Fint perspektiv du fotat ur.

  2. En pampig kyrka och de är de ofta utomlands. Här har vi många av de tråkiga stora halvfulla Tegnerladorna. De gamla små mysiga revs. De hade annars passat utmärkt i dessa tider då inte så många går i kyrkan längre. Inte ens jag, men min tro det har jag för jag kan inte annat och jag säger som du att man skall respektera varandras tro och vad man tror på, men inte pådyvla någon en religion, och det kan göra mig lite skum ibland när jag tänker lite längre.

  3. Jag har liknande syn på Jesus, tror att han var en väldigt god människa, och som sådan är han väl värd att minnas och äras! Kyrkor är ofta helt fantastisk byggnader.