CRAZY ART, Skrivpuff

En spaning

Skrivpuff: Gräva.

En liten “spaning” av mig.

Det är en sak jag funderat på länge nu. En sak som är viktig och behöver åtgärdas. “Folk” är för lata nu för tiden. Jag tänker på ett alldeles speciellt folk. Det folket har missuppfattat sitt uppdrag. Vilket är riktigt illa och påverkar resten i högsta grad.

Folket jag tänker på är de vars uppdrag är att “arbeta i medborgarnas tjänst” och vars uppgift är “att allsidigt belysa”. Journalister inom Public Service. De har blivit som många tycks vara – speltokiga. När det gäller samhällsfrågor och politik tycks de vara mer intresserade av taktik och strategi än innehåll och fakta.

För en demokrati är detta förödande!

Bara att konstatera:

Det grävs alldeles för lite och för grunt!

… eller hur!

ca1_201401_spaning

5 thoughts on “En spaning

  1. Jo, det grävs nog för lite. Kan det inte vara en fråga om efterfrågan från tidningar och ekonomi också..? Många frilansar ju numer… man kanske inte har samma möjlighet att gräva längre..? Tål att tänkas lite på. 🙂

  2. Som sagt, känns som en resursfråga.

    Jag har prenumererat på GP i många år. Märker nu hur den blir tunnare och tunnare och har färre och färre djuplodande artiklar. Som du menar, det är inte bra för demokratin.