Dagbok, Photomania, Skrivpuff

Slänger ut 2014 – Välkommen 2015

Skrivpuff.
Onsdagstema: Avslutningsyra.

Vilket år 2014 har varit! Minst sagt omvälvande. Relationsdramatik och avslut. Bearbetning av besvikelser. Svek. Att en gammal kärlek tog slut och byttes mot en förälskelse och ny partner – 10 år (eller 15) yngre masserande thailändska – är inte det värsta. Inte ens efter de 44 åren vi var gifta.

Sveket är det allra värsta! Det blir svårt att förlåta. Och jag bryr mig inte ens om att försöka.
Kanske ska man vara glad att slippa en så’n som sviker. Gammal och grå med en eller annan slips – inköpt av mig – som gör sitt bästa att pigga upp. Var det elakt? Nej, bara med verkligheten överensstämmande.
Jag är också gammal och kanske även grå. Ha ha …  men jag trivs med mig själv och jag trivs både i min kropp och i min ålder.

Summering:

jag misstog mig i grunden (klandrar mig för långvarig lojalitet)
vem var han egentligen (inte den jag trodde i alla fall)
jag valde helt enkelt fel livspartner (“i nöd och lust” gällde inte)

Det har tagit nästan ett år att lämna detta bakom mig. Ibland har känslor och sår skapat flödande tårar. Det har jag också lagt bakom mig nu.
Dagen jag kallat “förfärliga tisdagen” den 25 februari kanske blir en dag att fira. Vem vet?
Nu känns det nästan så.

Jag trivs i min nya situation. Jag trivs i mitt eget lilla hem. Jag trivs att vara fri och alldeles själv kunna bestämma över min dag. Över mitt liv.

Jag ser verkligen fram emot 2015.

Gott Nytt År! önskar jag alla skrivpuffare och övriga bloggvänner.
Må det nya året hålla kreativiteten igång hos oss alla. 2015 blir ett toppenår. Det måste firas ordentligt, eller hur!?

pm_20141230_new2015

12 thoughts on “Slänger ut 2014 – Välkommen 2015

 1. Vad härligt att läsa att du är så positiv trots en så omvälvande erfarenhet! Du ska absolut inte klandra dig själv för långvarig lojalitet. Skulle du ha velat vara någon som svek i stället? Nej! Det tror jag inte! Var stolt över att du är den du är och strunta i det andra! Och när du väl kommer dit så försök se det positiva ni hade och minns det! Du behöver inte ha honom kvar i ditt liv (om ni inte har barn tillsammans) men det vore sorgligt att betrakta så många år tillsammans av enbart ondo vilket jag är helt övertygad om att det inte var!

  Jag önskar dig ett fantastiskt 2015 och jag måste också säga att jag gillar verkligen din bild! Så vacker!! Vet inte hur du skapat den men du har absolut lyckats! Jag älskar den blå tonen i bilden och jag som inte ens tycker om blått! ;O) Supervackert!

  kram!

  1. Tack för din fina kommentar. Visst har du rätt – det fanns fina tider. Kanske de tränger undan de negativa med tiden.
   Bilden är lek med en del av min kristallampa. Har gjort sfärer och använt olika lager. Kul att du gillar den. kram

 2. En sån erfarenhet du skriver om kunde göra vem som helst bitter, men du lyckas ändå vända det till något positivt och en jävlaranamma som ger driv. Bra gjort. Hoppas att 2015 blir ett toppenår, för 2014 good bye, glad att du är över..
  .

  1. Tack för din kommentar 🙂 Chockfasen varade länge, länge – sedan kom besvikelse- och ilskefaser …. nu nyorientering kryddad med lite kvarliggande ilskebesvikelse ….. ett slags reningsbad för känslorna …. känns så skönt att ha kommit hit nu 🙂

 3. Läser dina ord och får tankar om “att vara på väg” – den evinnerliga livsresan. Tur att vi inte vet vad som väntar runt kröken! Det enda vi behöver i bagaget är Hopp, egentligen – men ibland tappar vi bort det …
  Önskar dig ett Gott Nytt År, 2015! Må det bli fyllt med glädje!

 4. Fy fasen vilket år du haft. Har ju läst att du skiljt dig men visste inte att ett sånt svek låg bakom. Förstår att det är svårt att förlåta men det kanske kommer det också, eller kanske behöver man inte förlåta allt heller. Kram och gott nytt år till dig!

 5. Ett svek kan vara svårt att komma över, men du bearbetar det bra. Att ett sveḱ kan ske innebär att den människan som sviker inte var den jag trodde den var, och det känns som att du har hittat din egen väg nu. Ett bra avslut på året, och fina förhoppningar för det kommande! Gott nytt år!

 6. God fortsättning på det nya året.
  Ett uppbrott är jobbigt att gå igenom. Då gäller det att tänka positivt, att kunna se framåt i livet.
  Du är “gammal och lite grå” , vad gör det. Så länge du känner dej ung och vital i ditt sinne.
  Sen var det en fin bild du visar. Ett konstverk i blått, jätte fint.
  Jag önskar dej ett fint 2015.
  Lasse Holm.