Dagbok, HAIKU, me

Njuta gruvelser

Det som jag gått och gruvat mig lite för – i flera dagar – visade sig gå väldigt snabbt och lätt att fixa. Inte sällan det är så. Varför blir det ändå så att man (=jag) inte tar tag med en gång och slippa gruvandet. Helknäppt!

Nu är det mesta städat för denna gången. Tvättmaskinen jobbar och SVT Forum ljuder ur iPhonen. Balkongen har befriats från de splittrade vinglasen som damp ner från våningen ovan för ett tag sedan.

Idag är det grått
mulet och dystert värre
undrar så varför?

Lunchen blev gräddfil – den minst feta – tillsammans med lite havregryn. Rostade solrosfrön slinker ner varje gång köket passeras.

Snälla Tomtefar
fixa rutinerad Rut
till mig denna jul!

ca_20141124_tomten

Nu är ytterligare ett gruvande över. Det gick också lätt att fixa. Jag behövde inte alls gå till värmegasinstallatören. Nej, jag har inte alls överträffat mig själv. Jag har underskattat mig. Fasen också! Får sluta med det!

Jag är bra på att njuta och det gör jag nu. Snart ska jag ut i det grå. Med leende läppar och glada ögon möter jag människor som passerar eller passeras.

Most dear Santa
I wish a thorough cleaner
and don’t mind a he.

ca_20141124_tomten2