Daily Prompt, me, People, PHOTOGRAPHY, STREET

Good old experiences

Daily Prompts: Salad Days.
Is there a period in your own personal life that you think of as the good old days? Tell us a story about those innocent and/or exciting times (or lack thereof)

No, not exactly. But I think about my teenage life as a lot of fun in a life with good music and lots of friends.
Actually I don’t feel very comfortable with thinking in terms of “good old days”. I like more to think about periods in my life that brought a lot of experiences to me.

The time in my life that brought lots of interesting and exciting memories to me is when I lived in the United Arab Emirates. So different from my usual life in Sweden. I had the opportunity to get to know many arab friends in the country as well as arab friends from other countries – from the Middle or Far East – yes friends from all over the world. I lived in both Abu Dhabi and Dubai. We travelled all over the seven Emirates. This is the period in my life that I appreciate the most. People were so friendly and openminded. I learnt a lot about humans, different cultures and ways of living.

This happened in the early 80-ties.

sharjah_1982_park1

3 thoughts on “Good old experiences

 1. Läser, tänker och tittar och läser igen. Ser dina Skrivpuffar och tänker… var fick hon all energi, kreativitet och kraft ifrån. Älskar dina Crazy Arts och funderar vidare. Över mitt för tillfället väldigt stillastående liv och undrar var jag ska finna styrkan att vilja fortsätta… Tids nog är det kanske min tur.. 😉

  1. Ja Anita,
   man hamnar vid olika milstolpar i livet – en del frivilliga andra ofrivilliga. När det är svåra perioder i livet är det verkligen en hjälp att nyttja sin kreativitet. Själv upplever jag nästan att det sprudlar vid sådana tillfällen. I go with the flow 😉 Det hjälper jättemycket. Du har säkert också sådana ådror men kanske måste du ta ett smärtsamt beslut innan. Eller drabbas du av någon annans beslut som smärtar. Så blev det ju för mig. Min f.d. man svek och lever nu med sin thailändska massös. Jag fick ett kraftigt återfall av sorg den 15 nov när vi skulle varit gifta i 45 år. Men nu är det som det är och min besvikelse över honom är bara så E N O R M. Fy fan, säger jag. 😉
   Önskar dig verkligen allt gott och hoppas du finner på en lösning.

   1. Tack snälla Birgitta för dina rader. Får en tår i ögat när jag läser om vad du gått / går igenom. Fy sjutton säger jag bara. Tycker du är otroligt stark. Det sämsta och det enklaste man kan göra är att gräva ner sig och bara ge upp. Det har du verkligen inte gjort. Du är fantastisk som tar dig igenom all sorg, besvikelse och ilska.

    Saknar ofta den där känslan av att det sprudlar av kreativitet. Vet ju så väl hur det känns och ska nog få de positiva känslorna tillbaka. Men man måste jobba på det själv om än det är svårt ibland.

    Nu ska jag försöka leta fram något fantasifullt till Onsdagstemat 😉
    Kram och sköt om dig !!!