Budapest, BW, FOTO, PHOTOGRAPHY, svartvitt, Window

I like #145

Priority seat.bw_20140512_prorityseat Reserverade platser för handikappade, äldre, gravida eller med små barn på spårvagnen i Budapest. I like. Här reser man sig också och ger plats åt äldre.

8 thoughts on “I like #145

  1. Bra att de platserna finns, det är viktigt. Upplever det som att många respekterar de platserna även här i Sverige, men det beror kanske på vilken ålderskategori det handlar om.

  2. Vet inte, men kanske visar de mer respekt för behövande nere på kontinenten, i alla fall i Budapest.
    Vet att i Paris har de ungefär samma system och där kan en invalidplats vara tom även om tunnelbanevagnen är proppfull i övrigt. Tror de räknar i krigsinvalider också, fast det är kanske i gamla vagnar. Finns väl inga krigsinvalider kvar efter Andra V.K.
    Kan hålla med Kiki om att det inte alltid funkar så bra i Stockholm.
    Även Wien har jag för mig har specialplatser för behövande, får kolla nästa gång jag passerar.

  3. Det är annat det än när jag, höggravid, försökte ta mig upp på en buss med barnvagn… Jag fastnade halvvägs upp, och ingen i bussen ansträngde sig en sekund för att hjälpa mig in. Det var på ren ilska jag till sist lyckade slita upp vagnen…