Art, Budapest, FOTO, PHOTOGRAPHY, STREET

Buda & Kung Stefan

Jag har tagit några långpromenader i Budapest denna helgen. Fint väder har det varit. Idag 14 grader varmt.

statue_20140216_stephen1  St Stephen – Kung Stefan – är en oerhört viktig person för Ungrarna och deras historia. Det var han som enade alla stammarna och det var han som kristnade Ungern. Runt 1000-talet hände detta. Den stora katedralen är ju uppkallad efter honom och där förvaras hans högra hand. Denna statyn är min favoritstaty på Kung Stefan. Klicka gärna upp bilden nedan och se på alla detaljerna. Vilket arbete.

statue_20140216_stephen1aStatyn står uppe på Buda höjden vid Fisherman’s Bastion.

Statsbesök tydligen. Då smyckas Kedjebron med besökande landets flagga. Det är väl en fin gest.bridge_20140216_chainHär på Budasidan finns det många fina gamla hus och spännande gränder. Alltid lika kul att gå omkring här med kameran.

street_20140216_narrow Helgbilden hos Marit.

18 thoughts on “Buda & Kung Stefan

  1. 14 grader men folk går påpälsade och i mössa? Jisses, det är ju rena sommartemperaturen 😉
    Tack för ytterligare en dos av Budapest, påminner mig återigen om att jag måste resa dit …