CRAZY ART, Dagbok, me

Det sjunkande skeppet

Torsdagen den 22 januari 2015.

I tillståndet mellan sömn och vakenhet – före uppstigandet – har jag en kreativ period. Då skapar jag på löpande band. Tankar som formas och byter av vandra. En mycket spännande och njutbar period på dagen. Den kan bli lång när den är särskilt spännande.

Nu ska jag berätta om två episoder från dagens.

Först skapade jag en tavla. Bilden som växer fram – efter inspiration av PR-jippot EOW skapar inför sin kommande utställning och som SVT glatt hoppar på (till min besvikelse) – är …..

…. EOW:s tavla – med männen och kungen runt bordet som är dukat med Camilla och där drottningen ligger på knä och sopar ett hakkors under mattan – mals ner uppifrån vänstra hörnan ….

…. smulorna liksom rinner ner i en från början genomskinlig form men som när den fylls av smulorna visar sig vara ett sjunkande skepp.

Havet – skeppet sjunker ner i – är inte stormande utan lugnt. EOW:s konstverk liksom bara sjunker sakta ner i djupet av sig självt.

Begravs.

Nästa bild som dyker upp i huvudet är att Obama – ja presidenten i USA – bestämmer sig för att adoptera en talangfull vit fattig pojke. Jag vet dock inte vad det var exakt för talang han hade. Tror det var någon sport kanske tennis. Men det kan faktiskt också ha varit ett skolämne.

En mycket underhållande tid på mitt dygn då jag njuter och vill stanna kvar – i sängen.

Nu ska jag försöka göra “Det sjunkande skeppet”.

Så här blev det.

CW_20150122_EOWsinkingshipblue