Daily Prompt: Sparkling or still.
What’s your idea of a perfect day off: one during which you can quietly relax, doing nothing, or one with one fun activity lined up after the other? Tell us how you’d spend your time.
Carpe Diem #609.
Skrivpuff: Fundera.
My 1st try to write a Haibun.
Vaknar efter skön sömn. Kaffet högt efterlängtat. Svart och väldoftande. Panik. Bara två paket kvar i kylskåpet. Måste fyllas på. Från Sverige. Från Skåne. Zoégas så klart. Mackorna är välostade med tomat över. Morgonen är uppstånden.
Dagen har börjat
Den ska fyllas och njutas
Kreativitet.Läser och svarar. Skriver och kommenterar. Studerar och lär. Funderar och analyserar. Bokar i almanackan. Haikulund på Christinehof. Poeter i Malmö. Lyssnar på riksdagsdebatt om våldet i Mellanöstern. Han pratar bra. Tweetar till honom. Det han säger behöver sägas. Hungrig. Magen skriker. Glömmer tider och kropp. Skriver och läser. Målar “Jag är crazy”. Ritar “Jag är crazy 2”. Nöjd och glad. Bloggar och publicerar.
Dagen flyter på
Skapandet ger resultat
Här är det flow nu.Walking a long way
to my refrigerator
feeling the cold chill.Writing in English. Poetry and prose. A real challenge. I lack so many words and expressions. Well. I also do in Swedish. But then I compose new words. It’s something I like a lot. Today I composed a new word “väl-ostad” which means it’s well served with cheese – “well-cheesed” so to say. Do you like thinking about a “well-cheesed sandwich”? I do for sure. Especially if it is goat cheese. Not chèvre! Just hard strong well tasty goat cheese. It is OK with blue mold goat cheese – very much OK I must say. It will be just perfect with some lemon filled olives and of course red wine. Preferable Hungarian. May I suggest Cabernet Franc? From Szekszárd. Beside a bottle of sparkling St István water. A perfect ending of a dazzling day.
Raising my glass high
still some wine left to enjoy
sorry goat cheese gone.I appreciate every comment about my Haibun because I want so much to improve.
Birgitta
Dina teckningar är fantastiska.
Utsökt, jag var tvungen att googla på haibun. Vardaglig och poetisk, världshändelserna möter de vardagliga sysslorna, samtidigt som kreativiteten och skapandet finns starkt närvarande. Nu vet jag vad jag borde försöka skriva. 🙂
Åh vad fint du sammanfattar vad haibun är – Tack!
Väldigt fantasifullt 🙂
http://ingemix.bloggplatsen.se/2014/11/20/10931782-fredagstema/
Jättefint skrivet, fina teckningar också. Tummen upp för väl-ostad!
Tackar bugar och bockar 🙂
Kul och intressant läsning. Innovativt att blanda språk och haikus med “vanlig” text.
Snyggt!
Känner starkt ditt flow.
Älskar figuren, den gör mig glad 🙂
Bra om länken kommer med oxå 🙂
Brabrabra!
Haibun är ett nytt begrepp för mig, spännande. Älskar bilden med den levande ytan!
Tack Freja!
Love it and now craving strong goat cheese!
Thanks and cheers!
I think you’ve put together a delightful menu here – but what’s this?
“sorry goat cheese gone”
Ah, a pity 😉
I enjoyed the gentle humour of your haibun and I think well-cheesed is a fine addition to the language, whether Swedish or English.
Thanks Blake, and I am happy to announce I have got some more goat cheese now 😉