Jag älskar nötter och inte minst valnötter. De är både ätbara och nyttiga. Så här långt har de kommit nu.
Jordgubbar var inte vanliga i Ungern förr men nu odlas de även här. Dessa är odlade i växthus och vi frossade i jordgubbar med grädde i dagarna två.
Absolut bästa Lángosen finns på marknaden i Bécescsaba i södra Ungern. Den är helt annorlunda – så crispic och god – inte “tung” alls. Gammalt recept och med hemmalagad vitlöksdipp till. Måste ha! Måste!
Fototriss – Ätbart.
Jordgubbarna såg i alla fall väldigt ätliga ut, länktar efter den där röda färgen. Fin triss.
Valnötter är smaskens och vilken vacker bild. Jordgubbarna ser nästan ut som smultron, smakar de lika gott som de svenska gubbarna?
Lángosen är det typ något pannkaksliknande bröd som naanbröd etc?
Fin triss du bjuder på!
Fin och varierad triss!
Så gott att det även nu odlas där, jordgubbar är ju bara så gott 🙂
Läcker första bild! Fint trissat! =)>
Roligt att se lite ätbart från något annat håll!
Jag föredrar häggblommorna framför fläderblommorna i saften!
ah, jordgubbar, snart dags igen. 🙂
Jordgubbarna ser goda ut och valnötterna bilr det säkert. Langos däremot har jag aldrig testat, den fastivalvarianten som poppar upp varje sommar här ser så fettdrypande ut (och varför finns de inte att få tag i resten av året – mysko). Men originalet kanske är bättre.
Trist det där med den stulna plånboken. Jag har själv råkat ut för det; någon vittjade en väska som jag, kanske dumt, lät hänga på stolen på en känd Malmökrog medan jag var framme vid salladsbordet. Tydligen ska man inte lita ens på sina bordsgrannar ens på ett sådant ställe. 🙁
En härlig triss. Jag önskar att din sorts langos fanns här också…. Bor du i södra Ungern? Ha det gott!
Veiken, jag bor i Lund/Sverige men har lägenhet i Budapest och besöker södra Ungern då och då 🙂
Frosseri i jordgubbar ger jag tummen upp för 🙂 det gillar jag också att äta!
Åh, så mysigt!! 😀
Mumsigt gott och vackert.
Åh vad sugen jag blev på jordgubbar! =) Fin triss =)