Dagbok, me, PHOTOGRAPHY

Avskildhet

Något livsviktigt för artister och konstnärer tror jag …

5. Avskildhet

Till skillnad från ensamhet, så kan avskildhet vara något positivt. Något man uppsöker med mening, snarare än att man undviker det. Avskildheten leder till mer frihet, kreativitet och massor av andra positiva saker.”  SVT

Själv är jag nog en sådan som alltid befinner mig i någon slags “avskildhet” vilket jag alltid gillat. Ensamhet för mig är inget negativt. Ensam med mig själv är snarare spännande än långtråkigt.

Samtidigt tycker jag att människor är det mest spännande som finns. Människors tankar, uttryck och beteenden. Jag gillar att vimla runt bland människor – jättemycket faktiskt. Kan sitta i evigheter och studera människor. Tillsammans med kameran blir det en dubbel upplevelse. Både i nuet och senare vid datorn.

Jag kan vara mycket social när jag vill – bara jag slipper att vara på ett sådant där “ytligt jargongmässigt” sätt – jag kan men jag gillar det inte.

Mångfalden mänskliga uttryck i världen – kulturlivet – de kreativa uttrycken – I love it! Tänk om världen kunde överfyllas med konstruktiv kreativitet.
Dränka det destruktiva! (Dränka talibanstyren, al Qaida, IS, Boko Haram, al Shabaab ….sharia … ja alla dödens och amputerandets rörelser. Allt det människofientliga.)

Leve kreativiteten! 

En hyllning till “avskildheten” – som kan fångas och upplevas var som.

heart_20150416_cherry